Com puc saber si tinc intolerància alimentària?

intolerància alimentària

La intolerància alimentària és una condició que afecta moltes persones sense que elles ho sàpiguen, provocant des de lleus molèsties fins a severs trastorns de salut. Identificar aquestes intoleràncies és essencial per millorar la qualitat de vida. Si experimentes símptomes que no pots explicar, com ara molèsties digestives, fatiga o mals de cap, podria ser el moment de considerar fer una prova d’intolerància alimentària.

1. Test d’Intolerància 200 Aliments

Aquesta anàlisi abasta una àmplia gamma d’aliments i proporciona un panorama detallat d’allò que el teu cos pot estar lluitant per processar. És un punt de partida excel·lent per identificar els aliments específics que podrien estar darrere de les teves molèsties.

2. Proves Específiques: Gluten i Lactosa

Les intoleràncies al gluten i a la lactosa són comunes, però moltes vegades romanen sense diagnosticar a causa de la similitud dels seus símptomes amb altres condicions. Les proves genètiques poden revelar predisposicions a aquestes intoleràncies, mentre que els tests diagnòstics directes ofereixen respostes ràpides i precises, permetent un diagnòstic en aproximadament 2 hores per a la intolerància a la lactosa.

A més, la intolerància a la fructosa es pot identificar mitjançant un test de sobrecàrrega oral i el mesurament d’hidrogen/metà a l’aire espirat, complementat amb anàlisis genètics per a una comprensió completa.

3. Test SIBO i Anàlisi de la Microbiota Intestinal

El sobrecreixement bacterià de l’intestí prim (SIBO) i el desbalanç en la microbiota intestinal poden causar símptomes que se superposen amb els d’intoleràncies alimentàries. Identificar aquestes condicions pot ser clau per alleujar els símptomes relacionats.

Actua davant dels primers símptomes de la intolerància alimentària

Si pateixes símptomes persistents, com nàusees, gasos o dolor abdominal , les proves d’intolerància alimentària poden ser un pas vital cap a una vida més còmoda i saludable. A més de millorar el teu benestar, aconseguiràs establir una alimentació més conscient i adaptada a les teves necessitats úniques. Demana cita amb la nostra nutricionista a Essentia Centre Mèdic.

Compartir:

Facebook
WhatsApp
Actualitat

També et pot interessar

Certificat Mèdic per a Esports Federats

Certificat Mèdic per a Esports Federats

Si ets un esportista federat o estàs considerant la possibilitat d’unir-te a una federació esportiva, és important que sàpigues que moltes d’aquestes federacions exigeixen un