Salut Auditiva: com saber si estic perdent audició?

Salud Auditiva

Sabies que un gran nombre de persones van perdent salut auditiva de manera gradual a causa de la sobreexposició al soroll a la feina sense que se n’adonin?

Quan parlem d’una pèrdua auditiva gradual vol dir que aquesta no passa de sobte, sinó que es desenvolupa de manera progressiva amb el temps. Per tant, quan una persona s’adona que té un problema d’audició, ja és més que evident.

Com passa la pèrdua auditiva?

De vegades, la pèrdua de la capacitat auditiva es pot presentar abruptament, com en el cas de la sordesa sobtada. Encara que de vegades aquest tipus de sordesa es pot revertir espontàniament, altres vegades pot resultar en una pèrdua auditiva permanent.

El més habitual per saber si estàs perdent audició és que aquesta es desenvolupi i es manifesti de manera lenta i progressiva.

Signes de pèrdua auditiva

Un dels primers símptomes de la pèrdua auditiva és quan apareix la sensació de tenir un tap a les orelles que impedeix escoltar de manera “nítida”.

El deteriorament auditiu també limita la capacitat de percebre sons d’alta freqüència, afectant la comprensió d’algunes paraules i seguir converses, especialment en ambients sorollosos.

Si a més ens adonem que hem deixat de sentir sons subtils, com ara el cant dels ocells o el tic-tac d’un rellotge, pot ser una advertència que estem perdent audició.

També és significatiu observar certs comportaments com apujar el volum del televisor o de la ràdio més de l’acostumat, especialment quan altres no ho necessiten o consideren que és massa alt.

Per aquests i altres motius, és vital visitar especialistes en àudio control davant del menor indici de deteriorament auditiu. Mitjançant proves auditives, l’especialista pot determinar la presència i el grau de pèrdua auditiva, permetent prendre mesures per prevenir un futur empitjorament.

Com mantenir i protegir la nostra salut auditiva

Protegir la salut auditiva és essencial, especialment si treballes en un ambient on l’exposició a nivells de soroll elevats és constant. Per mantenir la teva salut auditiva, pots seguir aquestes recomanacions:

  • Fes ús de protectors auditius específics per al teu entorn de treball, com a taps per a les orelles o orelleres.
  • Limita el temps d’exposició al soroll: encara que en alguns treballs l’exposició al soroll és inevitable, intenta limitar el temps que passes en ambients sorollosos i fes descansos quan sigui possible.
  • Fes una revisió auditiva regularment. La detecció precoç de qualsevol disminució en la capacitat auditiva et pot ajudar a prendre mesures correctives abans que el problema s’agreugi.

Recorda que els primers signes de pèrdua d’audició solen ser lleus i passen desapercebuts. Si sents una disminució anormal de la teva audició, demana cita a Essentia Centre Mèdic per a una revisió auditiva gratuïta amb els nostres Especialistes de l’Audició.

Compartir:

Facebook
WhatsApp
Actualitat

També et pot interessar