Carnet de conduir caducat? Esbrina tot el que et cal saber per renovar-lo

Carnet de conduir caducat

T’ha passat de renovar el teu carnet de conduir? Conduir amb el carnet de conduir caducat no és un delicte, però sí una infracció administrativa que pot comportar multes i altres problemes.

Què cal fer si tinc el carnet de conduir caducat?

  • Deixa de conduir: No pots circular amb una llicència caducada fins que tinguis el teu carnet renovat.
  • Pots ser sancionat: Les multes per circular amb un carnet de conduir caducat són de 200 €. Podeu evitar aquesta sanció comença a gestionar la renovació del carnet.

Això és el que et cal saber si la data de caducitat del teu permís de conduir ha passat.

Recorda les dates de caducitat vigents

La caducitat del carnet varia segons el tipus de llicència que tinguis:

  • Carnet de conduir tipus B: Aquest carnet caduca cada 10 anys fins que en compleixes 65. A partir d’aquesta edat, la renovació és cada 5 anys. És important estar atent a aquestes dates per evitar problemes.
  • Resta de llicències: Per a altres tipus de llicències, la caducitat és cada 5 anys. Quan arribis als 65 anys, la renovació s’ha de fer cada 3 anys.

On puc renovar el carnet de conduir?

Renovar el teu carnet és un procés senzill si saps on anar:

  • Visita un centre de reconeixement autoritzat per la DGT: A Essentia Centre Mèdic et fem la revisió mèdica i la foto necessària. A més, en sortir rebràs un certificat vàlid per 3 mesos.
  • Tramitació completa: A més, ens encarreguem de tot el tràmit amb trànsit. Això vol dir que rebràs el teu nou carnet de conduir per correu, sense que t’hagis de preocupar per res més!

Recorda, el més recomanable és no esperar al venciment del termini per renovar el carnet de conduir. Programa la teva renovació amb prou antelació per evitar conduir amb una llicència caducada. Demana cita ara!

Compartir:

Facebook
WhatsApp
Actualitat

També et pot interessar

Certificat Mèdic per a Esports Federats

Certificat Mèdic per a Esports Federats

Si ets un esportista federat o estàs considerant la possibilitat d’unir-te a una federació esportiva, és important que sàpigues que moltes d’aquestes federacions exigeixen un