Què és la Teràpia Gestalt? Per a qui està indicada?

Terapia Gestalt

La teràpia Gestalt és un enfocament dins de la psicoteràpia que promou el creixement personal a través de l’enfocament en el present, la responsabilitat pròpia i la consciència plena dels pensaments i accions.

Afavoreix una visió holística de l’ésser humà, integrant cos, ment i ànima, i s’enfoca en com una persona interactua amb el seu entorn i com pot adoptar noves perspectives i comportaments més beneficiosos.

Principis de la Teràpia Gestalt

La teràpia es basa principalment en dues estratègies de treball: fomentar l’autoconsciència perquè l’individu es faci càrrec de les seves pròpies accions i pensaments, i resoldre assumptes passats que continuen afectant el benestar actual.

En lloc de centrar-se en experiències passades, la teràpia Gestalt posa èmfasi en l’experiència present – l’aquí i ara – i en la capacitat de la persona per resoldre dificultats d’una manera creativa i autònoma.

Quines problemàtiques aborda la Teràpia Gestalt?

Aquesta teràpia humanista és efectiva en el tractament d’una varietat de problemes psicològics i emocionals, incloent-hi ansietat, depressió, problemes d’autoestima, dificultats en les relacions interpersonals i problemes de control.

A més, s’ocupa de les manifestacions físiques d’aquestes qüestions, com trastorns del son, problemes digestius i dolors crònics.

Procés i aplicació de la teràpia

La Teràpia Gestalt té com a objectiu assistir el pacient en els seus desafiaments, incrementant l’enteniment del seu propi recorregut i aprenent noves formes d’actuar, restituint així la llibertat de decidir quin camí desitja seguir en la vida.

Això amplia el seu espectre de possibilitats, evitant la limitació a unes quantes alternatives problemàtiques (com addiccions, depressió, ansietat, entre d’altres).

El tractament es duu a terme en diverses fases.

Comença amb l’acceptació dels sentiments i experiències actuals, seguit d’assumir la responsabilitat d’aquests sentiments sense culpar-ne a d’altres. Posteriorment, a través d’una conversa terapèutica, el psicòleg guia el pacient en el seu procés d’autoconeixement i consciència de si mateix.

En definitiva, l’enfocament holístic de la teràpia Gestalt ajuda els individus a entendre’s millor, a connectar-se més íntimament amb les seves emocions i a desenvolupar habilitats per gestionar de forma efectiva els desafiaments de la vida.

Vols saber-ne més? Contacta amb nosaltres i demana cita amb la nostra Terapeuta Gestalt i Consultora Gestalt-Sistèmica a Essentia Centre Mèdic.

Compartir:

Facebook
WhatsApp
Actualitat

També et pot interessar

Certificat Mèdic per a Esports Federats

Certificat Mèdic per a Esports Federats

Si ets un esportista federat o estàs considerant la possibilitat d’unir-te a una federació esportiva, és important que sàpigues que moltes d’aquestes federacions exigeixen un