Renovació de Permisos de Navegació i Llicències Subaquàtiques al Baix Empordà

Renovació de Permisos de Navegació

Et cal saber quins són els requisits per a la Renovació de Permisos de Navegació, potser per submarinisme, navegació o altres activitats similars?

La renovació de permisos de navegació i llicències subaquàtiques a Catalunya és un procés que garanteix que els titulars d’aquestes llicències estiguin en condicions òptimes per practicar les seves activitats marítimes. A continuació, es detallen els passos i consideracions mèdiques que s’han de tenir en compte.

Renovació del Permis de Navegació (LN, PNB i PER)

En general, cal renovar la Titulació Nàutica d’Esbarjo cada 10 anys des de la data d’expedició. A partir de 70 anys o més, la renovació és necessària cada 5 anys.

En renovar permisos com el de Llicència de Navegació (LN), Patró de Navegació Bàsica (PNB) o el Patró d’Embarcacions d’Esbarjo (PER), s’han de considerar diversos factors:

  • Requisits de formació: A vegades, es requereixen cursos de refresc o acreditar un nombre mínim d’hores de navegació realitzades.
  • Revisions mèdiques: En general, aquests permisos tenen una durada indefinida. No obstant això, la targeta física pot tenir una data de caducitat, especialment si està associada a una revisió mèdica. Els aspirants s’han de sotmetre a una revisió mèdica per comprovar la seva aptitud física. Es valoren aspectes com la visió, l’audició i la capacitat cardiovascular, entre d’altres.

Renovació de Llicències Subaquàtiques

En el cas dels permisos subaquàtics caldrà:

  • Actualització de coneixements: Similar als permisos de navegació, pot haver-hi requisits formatius o de pràctica mínima.
  • Exàmens mèdics: Algunes federacions o organitzacions requereixen renovacions periòdiques de les Llicències subaquàtiques. Això pot estar associat amb la necessitat de dur a terme revisions mèdiques periòdiques. La revisió es centra en aspectes pulmonars, cardíaques i otològics, donat que la pressió submarina pot afectar aquests sistemes del cos.

El nostre centre mèdic a Torroella a Montgrí està especialitzat en la realització d’aquestes revisions. Amb un equip de professionals qualificats i equipament d’última generació, ens assegurem que compliu amb tots els estàndards establerts per les autoritats catalanes. A més, oferim una atenció personalitzada i consells per a mantenir-se en forma i gaudir de la navegació i el submarinisme amb seguretat.

La renovació dels Permisos de navegació i Llicències subaquàtiques no tan sols garanteix la seguretat del titular, sinó també dels altres usuaris del mar. Demana cita a Essentia Centre Mèdic per assegurar-te que estàs en les condicions òptimes per a les teves aventures marítimes.

Compartir:

Facebook
WhatsApp
Actualitat

També et pot interessar

Certificat Mèdic per a Esports Federats

Certificat Mèdic per a Esports Federats

Si ets un esportista federat o estàs considerant la possibilitat d’unir-te a una federació esportiva, és important que sàpigues que moltes d’aquestes federacions exigeixen un