Reiki: una teràpia complementària per al Benestar Integral

Reiki

El Reiki, reconegut pel Consell Federal d’Infermeria (COFEN), se situa com una teràpia complementària essencial a l’àmbit mèdic. Aquesta pràctica, amb arrels a les tradicions orientals, és transmesa de generació en generació per mestres altament capacitats que no es limita a cap professió en particular, encara que el COFEN, a través de la seva resolució 197/1997, sí que la reconeix com una Teràpia Complementària i Alternativa i com una especialització dins de la Infermeria.

El Reiki: un viatge cap a l’Equilibri del Cos i l’Esperit

El Reiki és un dels mètodes curatius més antics coneguts per la humanitat, originat al Tibet fa divuit segles i redescobert al segle XIX per un monjo japonès, Mikao Usui . Els orígens de la tradició del Reiki es poden trobar en antics textos en sànscrit de fa 2.500 anys.

És una pràctica espiritual que cerca l’equilibri entre matèria i esperit. A través de la imposició de mans , el terapeuta de Reiki ajuda a restablir l’harmonia del cos.

Un Enfocament Holístic per al Tractament de Malalties

Com a teràpia curativa natural i holística, el Reiki aborda l’individu totalment. Aquesta tècnica japonesa és eficaç en el tractament d’una àmplia gamma de malalties, tant agudes com cròniques, incloent-hi la sinusitis, rinitis, asma, cistitis, fatiga crònica, artritis, ciàtica, insomni i depressió. A més, promou el benestar espiritual, mental i emocional.

El Reiki s’utilitza comunament per alleujar l’estrès, promovent la relaxació i la curació . El seu ús com a teràpia complementària segueix en augment a hospitals i centres mèdics de tot el món, ajudant a alleujar el dolor i accelerar els processos de recuperació.

Reiki i Xacres: Una Connexió Energètica

Les 7 xacres del cos humà

Al Reiki, es fa un èmfasi especial en el desbloqueig de les xacres, els “centres d’energia” que representen diferents aspectes del cos, ànima i esperit. Aquests punts d’energia vibren diferents freqüències i simbolitzen la llei de la natura, sempre en moviment.

Les xacres s’alineen al llarg de la columna vertebral del cos humà. En obrir els canals d’energia de les àrees afectades del cos, o xacres bloquejades, s’aconsegueix l’equilibri necessari per a la sanació del cos i la ment.

En una sessió de Reiki, el terapeuta o infermera especialitzada en aquesta disciplina, imposa les mans al pacient per canalitzar l’energia vital i estimular el procés de curació.

T’agradaria saber més sobre el Reiki? Sents que et manca energia? Et trobes sovint estressat o ansiós? Contacta amb la nostra terapeuta de Reiki a Essentia Centre Mèdic.

Elsa Martí
Infermera

Compartir:

Facebook
WhatsApp
Actualitat

També et pot interessar

Certificat Mèdic per a Esports Federats

Certificat Mèdic per a Esports Federats

Si ets un esportista federat o estàs considerant la possibilitat d’unir-te a una federació esportiva, és important que sàpigues que moltes d’aquestes federacions exigeixen un