Psicologia Infantil: Entenent el Desenvolupament Emocional i Mental dels Nens

Psicología Infantil

La psicologia infantil és una disciplina especialitzada dins de la psicologia que se centra en el creixement emocional i mental dels infants i adolescents. L’objectiu principal és comprendre com els factors biològics, psicològics i socials influeixen en el comportament i la salut mental dels més petits. Els psicòlegs infantils, experts en aquesta àrea, treballen en estreta col·laboració amb els nens i les seves famílies per ajudar-los a superar problemes emocionals i de conducta, millorant així el benestar mental i emocional. Mitjançant enfocaments terapèutics, tècniques d’avaluació i estratègies d’intervenció, els psicòlegs infantils es dediquen a abordar els reptes que els nens enfronten al desenvolupament.

Trastorns que tracta la Psicologia Infantil

La psicologia infantil s’ocupa d’una àmplia gamma de trastorns i problemes emocionals que afecten els nens . A continuació, explicarem alguns dels trastorns més comuns tractats pels psicòlegs infantils:

Trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH)

El TDAH és un trastorn neuroconductual caracteritzat per la manca d’atenció, la hiperactivitat i la impulsivitat . Els nens amb TDAH experimenten dificultats per prestar atenció, seguir instruccions i controlar-ne el comportament. Els psicòlegs infantils fan servir diversos enfocaments terapèutics i estratègies de maneig conductual per ajudar els nens amb TDAH a desenvolupar habilitats d’atenció i control d’impulsos.

Trastorns de l’Espectre Autista (TEA)

Els trastorns de l’espectre autista són una sèrie de trastorns del desenvolupament neurològic que afecten la comunicació, la interacció social i el comportament dels nens. Els psicòlegs infantils treballen estretament amb nens autistes per millorar les seves habilitats socials, de comunicació i de comportament. A més, s’enfoquen a desenvolupar estratègies d’afrontament per ajudar-los a fer front als desafiaments diaris.

Trastorns d’ansietat

Els trastorns d’ansietat, com el trastorn d’ansietat generalitzada, el trastorn de pànic i el trastorn d’estrès posttraumàtic , són comuns a la infància. Aquests trastorns poden afectar la vida diària i el benestar emocional dels nens. Els psicòlegs infantils utilitzen teràpies cognitivoconductuals i tècniques de relaxació per ajudar els nens a superar l’ansietat i desenvolupar habilitats d’afrontament.

Si el teu fill enfronta desafiaments emocionals o de conducta, considera consultar un psicòleg infantil per obtenir el suport i l’orientació adequats. Demana cita amb el nostre psicòleg infantil a Essentia Centre Mèdic.

Compartir:

Facebook
WhatsApp
Actualitat

També et pot interessar