La importància de revisió ginecològica anual

Revisió ginecològica

La revisió ginecològica és igual d’important que moltes altres cites mèdiques, encara que no sempre tinguem la mateixa consideració. Aquest control anual és essencial per supervisar l’estat correcte de l’aparell genital femení i prevenir diverses malalties i afeccions de la salut femenina.

Per què cal la revisió ginecològica anual?

En primer lloc, perquè la revisió ginecològica és una exploració en profunditat de la salut femenina i l’estat del seu aparell reproductor, genitals i òrgans interns que permeten la detecció primerenca d’anomalies i malalties.

Durant l’examen físic, es fan diverses proves que inclouen:

Citologia vaginal: també coneguda com a test de Papanicolau, una prova que es realitza per detectar canvis anormals en les cèl·lules del coll uterí que podrien derivar en càncer. Durant aquesta prova, es raspen suaument cèl·lules del coll uterí per després examinar-les sota un microscopi.

Ecografia vaginal, per examinar la mida, la forma i la posició d’aquests òrgans, així com per detectar anormalitats com a quists, fibromes i tumors. També pot ajudar a detectar problemes com ara el dolor pelvià, el sagnat anormal i la infertilitat.

Examen de mames, per detectar canvis primerencs que podrien ser indicatius de càncer de mama.

La detecció primerenca permet detectar signes primerencs de càncer cervical o de malalties de transmissió sexual augmentant les possibilitats d’un tractament amb èxit.

A més, aquestes revisions poden servir com una oportunitat per consultar el teu ginecòleg a Torroella de Montgrí sobre altres aspectes de la salut femenina, com ara la planificació familiar, el control de la natalitat, o les preocupacions sobre la menstruació o la menopausa.

També ajuda a monitorar la salut general de la dona. En alguns casos, els problemes de salut que es manifesten al sistema reproductiu poden ser indicatius de problemes de salut en altres parts del cos. Per exemple, els trastorns menstruals poden ser signes de problemes de tiroide, i certs tipus d’infertilitat poden estar associats amb problemes de salut metabòlica.

Des d’Essentia Centre Mèdic recomanem que totes les dones facin revisions ginecològiques regulars, encara que la freqüència específica pot variar depenent de factors individuals com l’edat, l’historial de salut de la pacient i el risc de malaltia.

Compartir:

Facebook
WhatsApp
Actualitat

També et pot interessar