Per què hauries de visitar a un nutricionista?

nutricionista

Un nutricionista és un especialista de la salut que ha passat per una àmplia formació per a aprendre a ensenyar a uns altres sobre alimentació i dieta. Sol treballar amb persones de manera individual per a ajudar-los a perdre o guanyar pes, però també pot donar consells personalitzats sobre com menjar de manera saludable per a aconseguir efectes duradors en la salut física, mental i emocional d’una persona.

Què et pot aportar un nutricionista?

És essencial diferenciar entre nutrició i dietètica quan es parla de salut i alimentació.

El que consumim cada dia per a cobrir les nostres necessitats nutricionals es diu “dieta” La nostra dieta ha d’aportar la nutrició adequada per a cada etapa de la vida, i és important que aquestes eleccions alimentàries canviïn a mesura que envellim. La dietètica, en canvi, es refereix a una forma de vida i a la importància de mantenir un pla nutricional per a mantenir-se sa i equilibrat.

Un nutricionista – dietista et pot ajudar a aprendre a menjar bé i a entendre quines són les teves necessitats alimentàries per a tenir-les ben cobertes. Els bons hàbits alimentaris t’ajudaran a prevenir patologies i a millorar el teu estat de salut general.

Amb això, el nutricionista et pot ensenyar a entendre els efectes dels aliments en el cos, a triar la grandària de les porcions i crear planes d’aliments que satisfacin les teves necessitats nutricionals i calòriques. També pot et orientar sobre suplements nutricionals, com a vitamines i minerals, i suggerir-te canvis en l’estil de vida per a ajudar-te a aconseguir els seus objectius de salut.

Després de la primera visita, es dur a terme una avaluació per a conèixer el màxim possible sobre els teus hàbits alimentàris, malalties, preferències, al·lèrgies i intoleràncies, activitat diària, somni, etc. Això ens ajuda a individualitzar el pla nutricional. Posteriorment, es realitza un seguiment per a avaluar l’evolució del pla i fer els canvis necessaris, com les calories consumides, el tipus d’aliments o la ingesta de macronutrients, etc.

Si et vols aprimar, pujar de pes o aprendre a menjar millor per a tractar problemes digestius, intoleràncies, colesterol, etc., demana cita a Essentia Centre Mèdic.

Compartir:

Facebook
WhatsApp
Actualitat

També et pot interessar

Certificat Mèdic per a Esports Federats

Certificat Mèdic per a Esports Federats

Si ets un esportista federat o estàs considerant la possibilitat d’unir-te a una federació esportiva, és important que sàpigues que moltes d’aquestes federacions exigeixen un