Dermatitis atòpica en nens, per què es desenvolupa?

Dermatitis atópica en niños

La dermatitis atòpica, comunament anomenada èczema atòpic, és un dels motius més freqüents de consulta al dermatòleg. La dermatitis atòpica afecta sobretot els infants, tot i que pot persistir en l’edat adulta amb menys intensitat, tot adoptant l’afecció com a pell sensible.

Què és la dermatitis atòpica?

Generalment, l’atòpia inclou l’asma, la rinitis-rinoconjuntivitis i afeccions cutànies com la dermatitis. A més, l’estrès afecta l’atòpia i viceversa; és un cicle interminable de picor que porta a gratar-se més, cosa que provoca més picor. Això pot ser provocar molta intranquil·litat per a un nen, i sovint condueix a infeccions bacterianes.

La dermatitis es produeix quan la pell es torna més sensible, cosa que sol ser deguda a causes genètiques. Tot i això, es poden prendre mesures preventives positives millorant la dieta de la mare durant l’embaràs.

Tractament de la dermatitis

Segons evidències científiques, els lactobacillus GG en la dieta de l’embarassada que tenen risc de tenir fills amb dermatitis atòpica, tenen efectes beneficiosos, almenys 4 setmanes abans del part i 6 mesos després.

Pel que fa a la dieta, els professionals mèdics solen estar d’acord que cal evitar aliments com els ous, la llet de vaca, els cacauets, el blat i soja en els nens menors de dos anys.

També és essencial fer ús de sabons de pH neutre per a les dutxes o banys. En aquest sentit, els sabons que contenen civada podrien ser els més recomanats.

La pell dels nens amb dermatitis pot estar coberta de contaminants, per la qual cosa els antibiòtics tòpics o generals només estan indicats quan són necessaris. Aquestes mesures mai no s’han de prendre de forma preventiva.

Per a més informació sobre l’ús d’antibiòtics en el tractament de la dermatitis atòpica, no dubteu a demanar hora amb el Dr. Lluís Martínez Vía, Metge Dermatòleg a Essentia Centre Mèdic.

Més informació: Derma.cat

Compartir:

Facebook
WhatsApp
Actualitat

També et pot interessar