Renovar Titulacions Nàutiques: reconeixement mèdic

reconeixement mèdic

Si vols navegar amb una embarcació d’esbarjo a aigües espanyoles, hauràs d’obtenir la llicència i els permisos nàutics corresponents. El procés pot semblar descoratjador, però no et preocupis: som aquí per ajudar-te! En aquest article, t’explicarem tot el que necessites saber sobre el reconeixement mèdic i els permisos necessaris per a la navegació d’esbarjo. Continua llegint per conèixer tots els detalls.

Reconeixement Mèdic per obtenir i renovar Titulacions Nàutiques

En primer lloc, necessitaràs l’Acreditació de l’aptitud psicofísica per al maneig d’embarcacions d’esbarjo, que es realitza a Centres de Reconeixement de Conductors (CRC) segons la normativa vigent (Reial decret núm. 875/2014). Aquest reconeixement mèdic és obligatori per a totes les activitats nàutiques esportives a Espanya.

Un cop superat el reconeixement mèdic, estarà tot llest per aconseguir o tramitar la renovació de qualsevol dels títols nàutics.

Hi ha diferents tipus de Títols nàutics: Llicència de navegació, PNB, PER, Patró de iot (PY) i Capità de iot (CY), en funció del tipus i la mida de l’embarcació on vulguis navegar. Podràs trobar més informació de cadascun d’ells (requisits, documentació, taxes, exàmens teòrics i pràctics, etc.) a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya:

  1. Patró/Patrona de Navegació Bàsica (PNB)
  2. Patró/Patrona d’Embarcacions Recreatives (PER)
  3. Patró/Patrona de Iot (PY)
  4. Capità/Capitana de Iot (CY)

Per obtenir o renovar un permís de navegació, hauràs de presentar la següent documentació:

  • Formulari de sol·licitud.
  • Fotocòpia del DNI o NIE.
  • Fotocòpia de la llicència nàutica.
  • Certificat de l’assegurança de l’embarcació.
  • Certificat original de reconeixement psicofísic emès per un centre mèdic autoritzat.
  • Justificant del pagament de la taxa corresponent.

Recorda que cal renovar les titulacions nàutiques periòdicament, concretament cada 10 anys. Les persones de més de setanta anys cal que renovin cada cinc anys, independentment que hagin complert o no els setanta anys.

Pots accedir a l’imprès de sol·licitud de renovació de Títols Nàutics a agricultura.gencat.cat

Esperem que aquesta breu informació t’hagi estat útil per aclarir el procés. Si necessites Demanar Cita per fer el reconeixement mèdic en un centre mèdic autoritzat a Torroella de Montgrí, contacta amb Essentia centre Mèdic.

Més informació a: Renovacions de permisos de conduir i més llicències

Compartir:

Facebook
WhatsApp
Actualitat

També et pot interessar