Reconeixement mèdic esportiu: Què inclou?

Reconeixement mèdic esportiu:

Si ets un atleta, o fins i tot si t’estàs iniciant a l’esport, el reconeixement mèdic esportiu és essencial. Aquest examen avaluarà el teu estat de salut i et dirà si és segur que practiquis esport. El certificat mèdic esportiu també és important per als atletes professionals que necessiten demostrar la seva aptitud física per jugar a competicions.

Tot i que no només els atletes professionals es poden beneficiar d’aquest certificat, també totes aquelles persones que vulguin estar físicament actives i conèixer la seva condició física abans d’iniciar qualsevol esport, tant nens com adults.

En aquest article, parlarem del que inclou un reconeixement mèdic esportiu i per què és tan important.

Què inclou el reconeixement mèdic esportiu?

El reconeixement mèdic esportiu inclou una sèrie de proves i avaluacions. En primer lloc, el metge elaborarà el teu historial mèdic per conèixer els teus antecedents personals i familiars, el teu pes, la teva talla, etc. Això és crucial per identificar qualsevol risc potencial per a la salut que puguis tenir.

A continuació, el metge farà un examen físic osteomuscular. Això ajudarà a avaluar el teu estat físic i comprovar si hi ha lesions o anomalies. Finalment, podeu demanar algunes proves, com una prova d’esforç o una radiografia de la pelvis, la columna vertebral i les extremitats superiors i inferiors del cos. Aquestes proves aportaran al metge més informació sobre la vostra salut i us ajudaran a fer un diagnòstic més precís.

També inclou altres proves de com:

Un electrocardiograma, que registra l’activitat elèctrica del cor en repòs. Aquesta prova ajudarà a detectar possibles anomalies cardíaques.

Un test d’esforç, per valorar la resistència del cor davant l’esforç físic així com la capacitat de recuperació cardíaca.

I, finalment, la tensió arterial i el mesurament de les pulsacions perifèriques i la temperatura corporal.

Per què és tan important?

La revisió mèdica esportiva és una part important per mantenir-se sa i segur mentre es practica esport, ja que conèixer els límits del cos és fonamental per prevenir lesions o riscos cardíacs quan fem un sobreesforç físic. Realitzar qualsevol esport sense estar preparat ni ser conscient de les teves capacitats, pot posar en risc greu la teva salut.

A Essentia Centre Mèdic estem especialitzats en salut per a esportistes i en la realització de totes les proves mèdiques necessàries per emetre el teu certificat de reconeixement mèdic esportiu. Si has d’iniciar la teva temporada d’entrenament esportiu o participar en alguna competició, contacta amb nosaltres per demanar cita.

Compartir:

Facebook
WhatsApp
Actualitat

També et pot interessar

Certificat Mèdic per a Esports Federats

Certificat Mèdic per a Esports Federats

Si ets un esportista federat o estàs considerant la possibilitat d’unir-te a una federació esportiva, és important que sàpigues que moltes d’aquestes federacions exigeixen un