La importància de visitar periòdicament el metge de família

metge de família

Fer una revisió mèdica regularment al nostre metge de família pot ser beneficiós per a la nostra salut. Estem tan acostumats a esperar que sorgeixi alguna cosa greu per buscar tractament que sovint deixem de banda les revisions mèdiques. No obstant això, les mesures preventives són necessàries si volem protegir la nostra salut davant de possibles malalties .

Raons per les quals consultar al metge de família

Visitar regularment al metge et pot ajudar a detectar possibles malalties en les primeres fases per tractar-les precoçment abans que siguin més perjudicials. Per exemple, suposem que vistes al nostre metge de família d’Essentia Centre Mèdic i, mentre fa algunes preguntes sobre els teu mals de cap, s’adona que són d’un tipus determinat. Després d’indagar una mica més, el metge pot detectar que pateixes migranyes.

Fins ara, hem estat amb mals de cap insuportables sense tenir ni idea de la causa ni la manera d’alleugerir-los. Ens tombàvem al llit prenent ibuprofè pel que crèiem que era un rutinari “fort mal de cap”, aliens a la nostra pròpia ignorància. Aquesta història posa en relleu per què cal evitar tant sí com no l’autodiagnòstic a Internet.

Consultar amb un professional mèdic és la millor via per determinar quins problemes de salut pots estar experimentant.

Quan has de visitar el metge?

Generalment, has de visitar al metge davant de qualsevol signe d’alerta o malestar tant físic com psicològic. A més, tindre en compte que, si ets dona, la visita ginecològica anual és imprescindible per fer una citologia o una mamografia a partir de certa edat. També en el cas dels homes, la visita a l’uròleg ajuda a descartar possibles problemes de pròstata.

En conclusió, planificar una revisió anual almenys una vegada a l’any és essencial. Durant aquesta visita, també podeu rebre consells sobre com mantenir uns hàbits de vida saludables i obtenir més informació sobre possibles riscos o deficiències per a la salut. Una simple anàlisi de sang també et pot ajudar a detectar si la teva dieta necessita millorar o si hi ha nivells elevats de colesterol LDL que abans passaven desapercebuts.

Compartir:

Facebook
WhatsApp
Actualitat

També et pot interessar

Certificat Mèdic per a Esports Federats

Certificat Mèdic per a Esports Federats

Si ets un esportista federat o estàs considerant la possibilitat d’unir-te a una federació esportiva, és important que sàpigues que moltes d’aquestes federacions exigeixen un